ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ЗИМНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ!!! З 1 січня 2018 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим!!!

Дата: 01.03.2018 12:23
Кількість переглядів: 1315

Фото без опису

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ЗИМНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Відповідно до ст. 35-1 ЗУ «Про відходи», поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

   Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел  утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються  юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 

Зимнівське виробниче управління житлово-комунального господарства визначене виконавцем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до Протоколу засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради від 20.12. 2017 року; Рішення  виконавчого комітету Зимнівської сільської ради  від 26.12.2017 року №75  «Про затвердження Протоколу засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради від 20.12.2017 року»; Рішення Зимнівської сільської ради від 27.12.2017 року №23/20 «Про визначення виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Зимнівської сільської ради».

 

Згідно з п.1 ч.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов'язаний: укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Згідно з Правил благоустрою території Зимнівської сільської ради, затверджених рішенням Зимнівської сільської ради від 23.04.2012 року №15/10, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств, установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивезення побутових відходів, укладеного з комунальним підприємством, визначеним органом місцевого самоврядування виконавцем послуг з вивезення побутових відходів.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

 

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн).

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичних осіб, юридичних осіб є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Зимнівської сільської ради і тягне за собою адміністративну відповідальність.

 

Прохання до громадян, підприємств, установ та організацій на території Зимнівської сільської ради, які ще не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися до Зимнівського ВУЖКГ за адресою: вул.Перемоги, 38, с.Льотниче, Володимир-Волинський району. Телефон для довідок – 2-37-14.

 

В разі неукладення договору, з 01.01.2018 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь