ПЕРЕВІРКИ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СУБЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ У СФЕРІ ПРАЦІ

Дата: 04.10.2018 10:58
Кількість переглядів: 716

Зимнівська сільська рада наголошує, що з 5 жовтня 2018 року на виконання Розпорядження КМУ від 05.09.2018 № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», органи Держпраці, ДФС, ПФУ, Нацполіції, інші центральним органам виконавчої влади проводитимуть комплексні перевірки, щоб детінізувати зайнятість і доходи населення.
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на відповідальності за використання праці без оформлення трудових відносин, зокрема щодо штрафів, то вони обчислюються сотнями тисяч гривень. Наприклад, за неоформленого працівника компанії можуть виписати штраф розміром 30 мінімальних зарплат (на сьогодні 111 тисяч 690 гривень), а за недопущення інспектора до перевірки оштрафувати на 100 «мінімалок» (372 тисячі 300 гривень).
Штрафи накладає Управління Держпраці на підставі винесених постанов за результатами здійснення заходів державного нагляду й контролю роботодавця за дотриманням законодавства про працю. Виконання цих постанов покладається на Державну виконавчу службу.
Переконливо просимо дотримуватись вимог чинного законодавства та не порушувати трудових прав працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь