Круглий стіл освітян 19 виборчого округу

Дата: 29.03.2018 09:48
Кількість переглядів: 523

22-го березня у Зимнівськїй ОТГ під час круглого столу говорили  про розвиток галузі освіти в ОТГ, який зібрав керівників органів управління освітою в громадах та керівників шкіл 19-го округу. Організували захід Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя та Зимнівська ОТГ.

   Захід розпочала виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк, яка відзначила, що без комунікації і передачі досвіду процес розвитку освіти в ОТГ буде гальмуватися. Був присутній на заході помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який подякував присутнім керівникам освітніх установ і гуманітарних відділів ОТГ за участь у круглому столі і зазначив, що народний депутат підтримує розвиток свого округу, а питання розвитку освіти – це одне з найголовніших сьогодні.

   У рамках процесу децентралізації влади в Україні відбувається активне утворення об’єднаннях територіальних громад (ОТГ), освітніх округів та опорних навчальних закладів.  У Міністерстві освіти і науки розповідають: загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі. У 19-му виборчому окрузі процес створення системи опорних закладів і їхніх філій уже запущено.

   На захід завітала Тетяна Соломіна, заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА. Яка розповіла більше про реформу, про нові функції і повноваження органів управління освітою в ОТГ. Закликала усіх освітян до налагодження горизонтальної комунікації.

 Привітав пристуніх гостей у свої громаді голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик і відзначив, що розвитку освіти громада віддає велике значення.

 Він наголосив, що після об’єднання громада вирішила, розвивати освіту. У розвиток цієї галузі в ОТГ за два роки, мабуть, пішло 10 мільйонів гривень з бюджету розвитку.

    Освітяни говорили під час круглого столу на багато тем. Серед яких «Ідея створення опорних шкіл як «точок прориву» і шанс рівного доступу до якісної освіти сільських дітей» розповів  Сергій Будцев, директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок»  с. Льотниче,  директор ООЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей"            с. Зимне Юлія  Степанюк розробила «дорожню карту» створення опорної школи в ОТГ: приклади нормативно-правових актів та розпорядчих документів. Виконуюча обов’язки начальника гуманітарного відділу Зимнівської ОТГ Олена Гус ознайомила з етапами  організації інклюзивного навчання як  комплексного процесу забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами,  а завідувач методичного кабінету Юрій Матвіюк розповів про організацію методичного супроводу в ОТГ.

   Завершився круглий стіл дискусією «Громадська рада  при   управлінні освітою в ОТГ  чи батьківські комітети при освітніх закладах?». Де переваги та недоліки змоделювала Валентина Степюк, виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя

Учасники круглого столу знайшли відповіді на запитання, котрі їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь