Звіт сільського голови про виконання програми соціально – економічного розвитку сільської ради за 2017 рік

Дата: 23.01.2018 12:10
Кількість переглядів: 1536

Фото без опису 

Звіт

сільського голови

про виконання програми соціально – економічного

розвитку сільської ради за 2017 рік

 

Діяльність апарату виконавчого комітету сільської ради  була направлена на виконання показників програми соціально-економічного та культурного розвитку, сільського  бюджету,  на виконання завдань по безперебійній роботі галузей культури, освіти, дошкільних  навчальних  закладів, житлово-комунального господарства, благоустрою, дорожнього  будівництва та утримання доріг, своєчасній виплаті заробітної плати та перерахуваннях коштів по всіх видатках.

         У своїй діяльності виконавчий комітет сільської  ради керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституцією України та  іншими підзаконними  нормативно - правовими  актами

Основною формою роботи виконавчого комітету селищної  ради є його засідання. У звітному 2017 році було проведено  13  засідань  виконавчого комітету,  на яких   розглянуто  79  питань  та  прийнято 79  рішень. Було проведено 12сесій сільської ради, на яких розглянуто 199 питань.  Секретарем сільської ради та старостами  зареєстровано 42 народження, 20 шлюбів, 91 актовий запис про смерть; вчинено  280 нотаріальних  дій.  На території ОТГ працюють старости відповідно до старостинських округів. Завдання  старост представляти  інтереси  жителів усіх сіл  в  об’єднаній  територіальній  громаді,  проводити роботу та здійснювати контроль за станом благоустрою відповідних сіл за установами що працюють на відповідній території,  інформувати сільського голову  про результат виконання рішень сесій, виконкому та розпоряджень сільського голови.

За 2017 рік до сільської ради  надійшло 853 звернення з них:

-   за суб’єктом подання:

- колективних – 16,

- від учасників бойових дій – 63;

- від членів багатодітних сімей, одиноких матерів – 77.

    -  по питаннях:

            -  земельних та аграрних питань – 133;

            -  соціального захисту – 679;

            -  житлової політики – 23;

            -  інші – 18. 

 

Фінанси

         Основним показником роботи управління фінансів та бухгалтерського обліку сільської ради є виконання бюджету. Виконання бюджету Зимнівської сільської ради 2017 рік:

 І. ДОХОДИ     

    За 2017 рік в  сільський  бюджет  надійшло власних та закріплених доходів по загальному фонду в сумі  7999,7 тис. гривень, що становить 107,4 відсотка до бюджетного призначення на 2017 р,  в цілому по бюджету сільської ради  забезпечено надходження усіх запланованих у бюджеті податків та зборів . В порівнянні з 2016 роком (у співставній базі)   власних доходів надійшло більше на 2212,9 тис. гривень  або на 138,2 відсотка. 

            Крім цього, з державного бюджету надійшло  2771,2 тис.гривень базової дотації (100,0 відсотків до плану),  2027,6 додаткової дотації ( та 100,0 відсотків до плану),  441,2 тис.гривень стабілізаційної дотації та  14502,5 тис.гривень цільових субвенцій (93,8 відсотка до плану).

Одержано субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в загальній сумі 13741,1 тис. грн.  в тому числі: освітню субвенцію в сумі 8677,4 тис.гривень, або 100 відсотків; одержано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 3510,6 тис.гривень; одержано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 1370 тис.гривень.

 Протягом  2016 року бюджетні установи, що фінансуються за рахунок коштів бюджету Зимнівської сільської ради, отримали 188,6 тис. гривень  власних надходжень бюджетних установ, 74,2 відсотка (139,9 тис. гривень) з яких займає плата за послуги, що надаються бюджетними установами. Решта – 25,8 відсотків (48,7 тис. гривень) – інші джерела власних надходжень бюджетних установ (кошти на виконання окремих доручень та інвестиційних проектів; благодійні внески, гранти, дарунки).

ІІ. ВИДАТКИ     

Витрати сільського бюджету  складають  27804,4 тис гривень в тому числі загального фонду сільського бюджету  21381,1 тис.гривень (96,0%) , 6403,3 тис грн (82,5%) – видатки бюджету розвитку, 20,0 тис грн – надання кредитів. Витрати спеціального фонду без урахування витрат за рахунок коштів, що передаються з загального фонду, склали 162,8 тис гривень.

Виплачено за 2017 рік зарабітну плату з нарахуваннями працівникам установ і закладів бюджетних галузей за загальним фондом  у загальній сумі 15516,1 тис грн , зокрема за посадовими окладами 7792,4 тис.гривень, доплати і надбавки обов’язкового характеру 3299,5 тис.гривень, матеріальну допомогу на оздоровлення окремим категоріям працюючих у бюджетній сфері відповідно до вимог законодавства 532,6 тис.гривень, грошова винагорода педагогічним працівникам 55,8 тис.гривень,  стимулюючі виплати -887,7 тис.гривень.

Видатки на оплату енергоносіїв і комунальних послуг за 2017 рік становлять 1290,6 тис.гривень, в тому числі за оплату водопостачання та водовідведення 17,5 тис.гривень, оплату електроенергії 299,4 тис.гривень, оплату природного газу 765,5 тис.гривень, оплату інших енергоносіїв 208,2 тис.гривень.

На харчування  в загальноосвітніх школах та позашкільних закладах використано 673,6 тис.гривень, при планових призначеннях на рік 720,3 тис.гривень. По спеціальному фонду бюджету використано на харчування учнів та вихованців дошкільних відділень 92,0 тис.гривень.

На поточне утримання установ сільської ради за 2017 рік використано 1164,2 тис.гривень на потреби по забезпеченню належного рівня роботи бюджетних закладів та здійснення ними відповідних суспільних функцій.

На реалізацію регіональних програм за рахунок загального фонду бюджету використано 717,8 тис грн.

На протязі  2017  року з бюджету сільської ради відповідності до чинного законодавства  проводились розрахунки по міжбюджетних трансфертах  з районним бюджетом, бюджетом міста Володимир-Волинського в загальній сумі 2052,7 тис.гривень.

 

ЖКГ, майно, архітектура, містобудування

Впродовж року проводився комплекс робіт в галузі житлово – комунального господарства та дорожньої інфраструктури населених пунктів ОТГ. В цьому напрямку зроблено багато – це і нове асфальтне покриття на вулицях, ямкові ремонти, грейдерування доріг, освітлення вулиць сіл, встановлення додаткових світильників, тощо.

У селах ОТГ є 99 вулиць комунальної власності, загальна довжина яких становить 93,8 кілометрів. В поточному році вдалося провести масштабні роботи з ремонту вулиці Шкільної у селі Острівок фактично завершивши її асфальтування,. Проведено також ремонт вул. Зеленої у селі Володимирівка. Окрім того за кошти сільської ради встановлені дорожні вказівники до сіл Черчичі, Селець, Бубнів, Маркостав. За кошти сільського бюджету проведено поточний ремонт вул. Затишної у селі Льотниче окрім того двічі проводилось грейдерування сільських вулиць та доріг загального користування.

Проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення по вул. Шкільна, Незалежності, Крайця та першотравнева с. Селець, та повністю освітлено село Володимирівка по трьом ТП, окрім того додатково встановлено вуличні світильники у селі Руснів, та Льотниче а також проведено реконструкцію вуличного освітлення вулиць Шкартальна, Шкільна, Опільського села Острівок. Всього встановлено  413 сучасних світлодіодних ліхтарів. Замінено 41 лампочку що вийшла з ладу.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт тротуарів у селі Зимне та проведена відповідна експертиза.

Крім того, у с. Льотниче біля багатоквартирних будинків відремонтовано каналізаційну систему за  рахунок  жителів  і  сільської  ради  замінено близько 700м труб, також  у  селі  Льотниче  біля  багатоквартирних  будинів  придбано  і  установлено  4  сміттєві баки  за  рахунок  сільської   ради  і  жителів  масиву.    У  2017 році було завершено асфальтування  дороги  у  селі  Острівок  вулиця  Шкільна, проводили  частково  грейдерування  у селах Поничів, Когильне, Острівок, Володимирівка, проведено вуличне освітлення у селах Поничів, Острівок, Володимирівка.

Встановлено сучасні дитячі майданчики, у селах Поничів, Горичів, Руснів.

Особлива увага приділяється підтримці ініціативності громади у вирішенні питань житлово-комунальної сфери.

Замінено 235 м/п. мережі холодного водопостачання, ліквідовано 36 проривів на водопроводу.

В частині благоустрою комунальні служби докладали максимум зусиль щодо збереження чистоти сіл сільської ради де проводиться подвірний збір сміття: 1-3 пятниціу с. Зимне, 2-4 у селах Льотниче та Острівок.  Вивозиться сміття, проводилося обкошування, висадка дерев. Всього вивезено з території сільської ради 228 м.куб сміття.

Індикатором розвитку сільських територій є будівництво у ньому нового житла. На цей час розроблено та погоджено 24 будівельних паспорти на нове будівництво та реконструкцію малоповерхової індивідуальної садибної забудови. Окрім того розроблено та погоджено зміни до містобудівної документації населених пунктів Зимнівської сільської ради, проведено ряд громадських слухань, що внесення надання дозволу на розробку детальних планів забудови фізичним особам, для зміни цільового призначення земельних ділянок.

Комісією щодо надання кредитів за програмою «Власний дім» погоджено та надано Сільською радою двом громадянам, які проживають на території Зимнівської сільської ради, дольова участь кредиту,  для реконструкції та другий для придбання житлових будинків.

Подано на реєстрацію в ДАБІ  два повідомлення про початок будівельних робіт та шість декларацій про готовність декларацій про готовність об’єкта до експлуатації.

Проведено будівництво спортивного майданчика для гри у мініфутбол у селі Володимирівка за кошти ФГ Тищенка та Фонду Ігоря Палиці. А також заключний договір на проведення будівництва міні футбольних полів у селах Зимне та Льотниче.

 

Землеустрій та екологія

        Загальна площа земель сільської ради  15652  га в тому числі загальна площа сільськогосподарських земель  11824 з них землі сільськогосподарського призначення державної власності 5719га з них 3499га в оренді. Із земель сільськогосподарського призначення 9767га перебувають у власності фізичних осіб,.

        На території сільської ради зареєстровано всього 143 договори оренди земельних ділянок  сільськогосподарського призначення та   водного фонду.  Орендна плата становить не менше 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Всього надходжень від спати земельних платежів становило 1508,2 тис грн. У 2017році до сільської ради з земельних питань було 266 звернень по яких було прийнято відповідні рішення з них 56 рішень – затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок з метою передачі у власність та оренду, 30- про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, 57- про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок 53- про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, 15- про припинення права користування , 15- про внесення змін до рішень, складено 5  акти по вирішенню межових спорів., зареєстровано два договори оренди на землі сільськогосподарського призначення. Під час проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення виявлено ряд порушень, а саме  використання земель сільськогосподарського призначення без договорів оренди- фермерським господарством «Західний Буг» обробляється 25,86га (паї громадян),  Оніщук А.В.-15,87га (паї громадян),  Собчук А.А. – 18га  (паї громадян) про що складені протоколи та проведена роз’яснювальна робота з порушниками . На даний час ведеться робота по реєстрації договорів оренди з громадянами.

 

ЦНАП

      Центром надання адміністративних послуг Зимнівської   сільської станом на  кінець року  надається 105 адміністративних послуг. Результатом роботи є якісні зміни та кількісні показники. У 2016 році за 10 місяців було надано 4620 послуг, за 12 місяців 2017 року 7892 послуг, так збільшивши перелік послуг ми збільшуємо кількість наданих адміністративних послуг. Результатом роботи за 12 місяців 2017 року є  7892  наданих адміністративних послуг, з них:

480- послуг з реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання;

43– виплата одноразової матеріальної допомоги;

1-видача містобудівних умов та обмежень земельної ділянки;

21 - будівельних паспортів;

36-посвідчень дітей та батьків з багатодітної  сім’ї

143 - прийнято рішень із земельних питань (затвердження проектів та технічних  документацій із землеустрою,  дозволів на розробку документацій із землеустрою);

125- вклейки фото при досягненні 25 та 45 річного віку;

773 - призначення субсидій;

52-призначено допомоги  при народженні дитини;

12-призначено допомоги  у зв’язку з вагітністю і пологами;

112- призначено допомоги малозабезпеченим сім’ям;

65- призначено допомоги одиноким матерям;

21- призначено допомоги  особам що доглядають за інвалідом І чи ІІ групи;

773-послуг з реєстрації нерухомості та реєстрації договорів оренди;

4412-видано різного виду довідок.

823-інші послуги ЦНАП(акти цивільного стану, монетизація субсидій, та ін..)

 

Гуманітарна сфера

З моменту створення гуманітарного відділу Зимнівської сільської ради була проведена значна робота з оптимізації навчальних закладів. З метою створення рівних умов доступу до якісної освіти в 2017 році було створено освітній опорний заклад НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» с. Зимне з філіями І-ІІ ступеня в селах Бубнів і Селець та філією І ступеня с. Руснів.

На сьогоднішній день в Зимнівській громаді є дві загальноосвітні школи в яких навчається 595 учнів.

Забезпечення всебічного розвитку дітей дошкільного віку в громаді відповідно до їх індивідуальних особливостей, культурних потреб спільно із батьками здійснюють: дошкільний навчальний заклад (с. Зимне), дошкільний навчальний заклад (с. Бубнів) та навчально-виховний комплекс (с. Льотниче).

У дошкільних  закладах громади виховується  124 дитини віком від 3-х до 6 –ти років.

Бубнівський ДНЗ – 26 вихованців – 1 різновікова група;

Зимнівський ДНЗ – 50 вихованців, 1 різновікова ( від 3 до 5 років - 20 дітей), 1 старша група(5-6років-30 дітей);

Зусиллями громади в цьому році  за кошти с/р у Зимнівському ДНЗ проведено косметичний ремонт харчоблоку, замінено мийку для миття великого посуду, замінено 4 змішувачі у дитячих кімнатах гігієни, покладено ламінат 50 м.кв. у 2-х роздягальнях та коридорі, придбано пральну машинку, пилосос, м’ясорубку, а також капітально відремонтовано дах(покладено металочерепицю).  Бубнівський ДНЗ відновив свою діяльність у грудні 2016 року після капітального ремонту за кошти сільської ради. Територію біля днз закладено тротуарною плиткою площею 92 м.кв.. У Льотничівському НВК (дошкільне відділення) - за батьківські кошти проведено косметичний ремонт групових кімнат та коридору, а також придбано праску.

Всі учні загальноосвітніх навчальних закладів, які проживають за межею пішохідної доступності підвозяться до навчальних закладів. Для покращення підвезення школярів, по співфінансуванню з обласною радою Зимнівська сільська рада придбала новий шкільний автобус.

Для забезпечення освітніх потреб педагогічних працівників в 2016 році в громаді було створено методичний кабінет.

Сьогодні успішність наших учнів визначається багатьма чинниками, однак своєрідним лакмусовим папірцем, який якнайкраще свідчить про навчальні успіхи учнів, є результати їхньої участі в олімпіадах із начальних предметів та захисті наукових робіт в МАН. Цей показник якості освіти впливає на загальний імідж те тільки навчального закладу, а й громади в цілому. Наші учні достойно представили свої навчальні заклади на третьому етапі Всеукраїнських предметних олімпіад. У нас є 7 призерів.

Ще одним показником діяльності загальноосвітніх навчальних закладів є результати ЗНО. Наші учні показали високі результати. А НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» с. Зимне ввійшло в десятку кращих шкіл Волинської області.

Значна увага приділялася керівництвом Зимнівської сільської ради покращенню побутових умов всіх учасників навчально-виховного процесу.

Так протягом двох років були проведені значні роботи по енергоефективності навчальних закладів. Було замінено каналізаційну мережу в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Льотниче. Замінено старі теплотраси в навчальних закладах сіл Бубнів і Льотниче. На сьогоднішній день завершується процес заміни вікон, на енергоощадні, в усіх навчальних закладах в т.ч. в Льотничівському НВК замінено 77 вікон та 10 дверей.  Завершено утеплення фасаду в освітньому опорному закладі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» с. Зимне, замінено дах в філії І-ІІ ступеня с. Селець. На завершальному етапі реконструкція котельні ЗОШ с. Бубнів (переведена на тверде паливо).

Значна увага приділяється покращенню забезпечення навчальних закладів навчальними кабінетами. Так протягом двох років були замінені комп’ютерні класи в усіх навчальних закладах, придбано хімічний кабінет для учнів ООЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» с. Зимне, кабінет трудового навчання (майстерня) для ЗОШ с. Селець, кабінет 1 класу у с. Селець, бля Бубнівської філії ЗОШ придбано обладнання для туристичного гуртка.

Велику роботу проводять і установи культури нашої громади. Так вже традиційними стали проведення свят в кожному селі нашої громади. З метою популяризації українських традицій та згуртуванню жителів громади, в цьому році було проведене свято громади.

Учасники наших фолькльорних колективів є постійними учасниками і переможцями як обласних так і Всеукраїнських конкурсів.

Соціальний захист

 В сільській раді працює  фахівець соціальної роботи, його завдання – професійна допомога клієнтам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг (психологічних, юридичних, соціально-педагогічних, інформаційних, соціально-медичних, соціально-економічних). З метою комплексної допомоги сім’ям та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, відпрацьовано механізм співпраці  фахівця із соціальної роботи з службою у справах дітей, управлінням праці та соціального захисту населення Володимир-Волинської РДА. Станом на 1.12.2017 року на обліку перебувають 65 сімей та осіб , в яких виховується 110 дітей,  здійснено 33 соціальних інспектувань, надійшло 87 повідомлень щодо сімей та осіб, які перебувають на обліку в Володимир-Волинському міськрайонному відділі з питань пробації Західного МРУ з питань виконання кримінальних покарань та пробації МЮ; щодо вчинення насильства в сім’ї; невідвідуванням дітьми школи; неналежного виконання батьківських обов’язків.

Під соціальним супроводом  перебувала 1 сім’я, де виховується 2 дітей. Надавалась психологічна допомога учасникам АТО при їх особистому зверненні, консультації щодо пільг, якими можуть користуватися. Комплексне вирішення проблем сімей із дітьми військовослужбовців, які загинули в зоні АТО, залишається одним із пріоритетних напрямків роботи щодо підтримки сімей (1 сім’я ). Здійснено перевірку 100 сімей та складені акти перевірки цільового використання коштів при народженні дитини. Підготовлено 5 пропозицій управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації щодо припинення виплати у зв’язку з нецільовим використанням коштів.  У 2017 році проведено 5 групових заходів з питань підготовки молоді до сімейного життя, відповідального батьківства, профілактики вчинення насильства. Загалом із початку 2017 року груповою роботою охоплено 98 осіб. Відповідно до «Соціальної програми забезпечення житлом дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа» було придбано соціальне житло для дитини – сироти Яблонського Максима Олександровича 2001 р.н. в селі Руснів вул.Л.Українки,37. Вартість житлового будинку 163,0 тис.грн, земельна ділянка 33 тис.грн.

 

Спорт

При сільській раді утворений і працює центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх". Який забезпечує розвиток фізичної культури шляхом надання фізкультурно-спортивних послуг, які полягають в організації та здійсненні фізкультурно-оздоровчої діяльності шляхом проведення заходів, спрямованих на розвиток фізичної культури за її напрямами, зокрема на забезпечення рухової активності людей з метою їх гармонійного фізичного розвитку та ведення здорового способу життя.

Для забезпечення ефективної роботи в галузі спорту прийняли два тренери з футболу.

Створення 4 спортивно оздоровчі групи дві з футболу 2002-2003 та 2004-2005 р.н, легка атлетика і волейбол, з організованим доведенням з сіл за рахунок спонсорів.

Відкритий Чемпіонат та Кубок Зимнівської ОТГ з футболу серед дорослих команд.

Турніри з футболу серед дітей.

Турніри з міні футболу серед дітей 2004-05 р.н Кубок Зимного с. Льотниче.

Турнір з фут залу серед дітей 2006-07 р.н Кубок Зимного с. Зимне.

Команда юнаків 2002-03 р.н бере участь у ДЮФЛ Волинської обл.. посідає перше місце в групі. Також брала участь в обласних турнірах займаючі призові місця.

Участь команд у районному чемпіонаті з футболу., та кубку району.

Турнір з міні футболу «Казкова Ліга UA» с. Зимне.

Турнір з волейболу серед учениць з нагоди 8 Березня с. Зимне.

Турнір з волейболу Кубок Зимного с.Льотниче.

Флешмоб «Рух заради здоровя» І місце в обл.. с.Льотниче

Всеукраїнський турнір з гирьового спорту «Гирьова весна 2017» с.Зимне.

З нагоди дня сіл Бубнів – пляжний волейбол, Селець – Богатирські ігри, Зимне – спортивно оздоровчий забіг «Кілометр здоровя».

З нагоди дня громади турнір з армвреслінгу с. Зимне.

Показові виступи та тренування стрільби з лука с. Бубнів.

 

 

 

Проектна діяльність

Важливим елементом ефективної роботи ОТГ особливо в частині додаткового залучення ресурсів та інвестицій є проектна діяльність. Протягом 2017 року було реалізовано в тому числі на умовах співфінансування 7 проектів на загальну суму більш ніж на 1,6 млн.грн.

Стежками рідного краю з новим туристичним спорядженням

Велике місце у роботі школи посідає краєзнавча робота. Отримане обладнання забезпечить достойну підготовку та участь школярів у туристичних змаганнях різних видів.

Сільська Рада

 16300

Фонд "Тільки Разом"

 46136

Батьківські кошти

 4520

Центр підтримки та соціальної адаптації учасників АТО та їх сімей

Надання різносторонньої допомоги учасникам АТО Зимнівської ОТГ та їх

сімей шляхом створення постійно діючого Центру підтримки та соціальної адаптації учасниківАТО та їх сімей

МФ Відродження

150 000

Кошти сільської ради

223 000

Навіть камінь видасть божественні звуки, попавши в працьовиті руки

Проект спрямований на учнів на даному етапі. а згодом і суспільство, яке буде зацікавлене в спеціалістах робітничих професій.

У ході реалізації проекту закуплене необхідне обладнання для навчальної майстерні Селецької ЗОШ – філії

Сільська Рада

14 000 

Фонд «Тільки Разом»

11 000 

Дитячий світ краси, казки та творчості

Обладнання сучасного кабінету початкової школи – крок до реалізації концепції Нової Української школи. Селецька ЗОШ отримала сучасний розвиваючий кабінет

Фонд «Прибужжя»

20 000

Сільська Рада

22 000

Збережемо тепло

 

У ході проекту замінено троє вхідних дверей на металопластикові.  В результаті такого проекту тепло зберігається у школі та покращився естетичний вигляд будівні школи

Сільська Рада

8 070

Фонд "Тільки Разом"

8 070

Батьківські кошти

8 192

Даруємо наше мистецтво

У ході реалізації проекту закуплене музичне , звукове та світлове обладнання. Тепер освіта та заходи у Зимнівській ОТГ проходитимуть на високому технічному рівні

Рада Європи

161 929

Сільська Рада

53 820

Будівництво міні футбольного поля із штучним покриттям у селі Володимирівка

 

ФГ Тищенка

300 000

Фонд "Тільки Разом"

500 000

   

Всього

1 547 037 

 

Вже стало доброю традицією, що за ініціативи сільської ради та підтримки підприємців  фермерських господарств та інших громадян, було закуплено новорічні подарунки для дітей сільської ради, що навчаються у школі, та дітей дитячого садка. За що сільська рада щиро вдячна таким громадянам: Миколі Юнаку, Федору Лясніку, Євгену Шелепіні, Ігорю Кондисюку,  Андрію Принді, Олександру Тищенку, В’ячеславу Шарку, Анатолію Литвину, Анатолію Собчуку, Олександру Антипенку, Миколі Булизі, Віктору Махніцкому, Олександру Філюку, Олександру Гринюку та ТОВ «КОММ».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь