Україна на шляху децентралізації освіти

Дата: 01.12.2017 10:29
Кількість переглядів: 776

   23 листопада 2017 року начальник гуманітарного відділу Зимнівської сільської ради Сергій Будцев взяв участь у конференції «Україна на шляху децентралізації освіти», що проходила  у м. Києві. Захід організовано Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». У відкритті зібрання взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом, керівник шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Ерік Факсгард, представники Шведської асоціації місцевих влад та регіонів.

 Фото без опису  У рамках роботи  проекту учасники поспілкувалися на важливі теми: децентралізація освіти – перші підсумки, новий Закон України «Про освіту» - можливості та виклики.  Крім цього, відбулися паралельні обговорення в групах з таких питань: Нова українська школа - перші кроки, формула розподілу освітньої субвенції, інноваційні практики органів місцевого самоврядування, нова Державна служба якості освіти та методична підтримка в децентралізованій системі освіти, від оптимізації мережі до місцевих освітніх стратегій. Сергій Будцев працював у групі «Методична підтримка в децентралізованій системі освіти».  Він поділився досвідом створення методичного кабінету у громаді, надав поради колегам щодо поетапної методичної підтримки навчальних закладів.

   По завершенню конференції Айдер Сеїтосманов вручив Сергію Будцеву планшет, визнавши практику  створення методичного кабінету кращою в Україні, оскільки гуманітарний відділ Зимнівської сільської ради перший поділився своєю практикою на платформі "Кращі практики"  управління освітою в громадах.


 


 


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь